Saturday, 25 September 2010

:: dia yang aku kenali ::

Agak lame jugak aku x melawat dan sekodeng blog aku ni..banyak sebab la..mase untk aku taip tu xder.pastu..dengan masalh kesihatan lagi..dan yang paling2 problem ialah..laptop aku ni wat perangai baby die plak..Meragam tak tentu pasal.aku rase macam nak humban je..and that time,aku skan tgah gune laptop kawan aku,Mahira..sangt2 sesak la bile kite terpakse nak pinjam meminjam barang orang..lebih2 lagi untk bende2 kepentingan diri sendiri..Naseb baik la kawan aku ni baik..hehehe..
Ok..terus kepada tajuk yang di beri..Mase cuti mid sem 2 minggu ari tuh, campur2 ngn cuti Raye Aidilfitri ( selamat hari raya , maaf zahir dan batin )..ehehe..ade la something was happen..nak kate bende ni kebetulan x jugak..sebb aku rase memang semua ni perancangan Allah..dan aku sangt2 la bersyukur sebab apa yang Allah dah takdirkan dalam hidup aku,walaupun ia kadang2 kurang la suke tapu aku tahu..Allah lebih tau yang terbaik untuk aku.Dalam Quran Allah ade merakam..Alah berfirman dalam Surah Al Baqarah 216 :"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.
Ok ,kembali kepada tajuk semula..masa cuti ari tu, aku ni sebok la ber' facebook' evevn laptop aku buat perngai..online tu penting sebab nak buat asigment..kononye la..bak kata mak aku, " buat asigment 1 jam, ber pesbuk (fb) 3 jam".memang kene sangt la batang hidung aku nie..huhuh..So..asyik berfesbook je, 1 hari..ade la sorang dak pompuan ni chat ngn aku..die kate budak ex-smadklana dulu..And aku pon kalo sesape nak chat ngn ak,almost aku akn tgok profile dorang..yela ,mane tawu kenal ke..kalo kenal aku layan la.kalo xkenal, memang sah- sah aku x layan..Tengok punye tengok..laa..rupe2nye, junior aku..Time aku form 3,die form 1.so sekrng nie die form 5 la..same baye ngn ade aku..
Aku pon kat umah boring ya amat..so aku layan jela dak tu..macam - macam cite la yang die cite kat aku..dan aku pon same jugak..makin hari, our relation sangt baik dan makin bertambah baik..bile aku borak ngn die,aku rase besttt je..nak kate ade yg special kat diri kami berdua..Wallahua'alam la..tapi kami sangt2 la ade chemistry yang sangt baik..1 day, aku pon dah sangat2 la boring..ye la..cuti tuh memang dok umah je..macam hape je..kuar eli baju raye pon xde la kuar sakan sangt..Jadi, aku pon hingat nak la g jumpe vudak tu..ye la..asyik2 chat kat fb, ym n kadang call..nak gak aku try jejumpe die kejap..
jumpe punye jumpe ( kat gaint bakang umah ), die sangt la happening.( happy + pening2 ) okay..!!huhu..best sangat2 jumpe die..jumpe buah hati pon rak de rase cam tu..Aku memang la besyukur sangat2 kat Allah sebb da pertemukan aku ngan die..

( gambar kecik2, xmo orng perasan...huhuu)
Lepas je titik pertemuan tu,hubngn aku ngn die memamng makin rapt..sehari x meseg,rase rindu tahap cipan.huhu..ye ker???.mengarut lah..!!Tapi, pada die la aku meluahkan segala2nya..cite sedih, gembire, cite yang x best pon die sanggup dengar..padahal sepatotnye aku yg jadi pendengar die coz aku ni senior die..huhuhu..kesian tol dak tuh..=)
sampai sekarang, kami still contact mengontact..even kadang2 aku terase gak diri aku ntah hape sebb sebb macam mempergunakan diri die as untk aku luahkan ape yg aku x puas hati pade siapa2..and i wanna say thanks a lot to her bcos always beside me..Dan aku harap sesangat supaya ukhwah antara aku dan die berkekalan hingga ke akhir nye..kerana ukhwah aku dan die kerana Allah,bukn ats sebb nafsu@ kepentingan diri @ ape2 je yang tak elok..memang betul ade orang kate ' kawan mudak di cari,tapi sahabat sukar dicari '.
Thank You Allah..Thank You Allah..( rase nak nyani lagu Maher Zain Thank YoU Allah plak)..huhuhu....
ape - pon..pesanan daripada diri yang hina dina ini..hargailah sahabat korang..

( Ni gambor yg beso, tpi time ni muke aku punye la cam cicak ;D)
Sebelum terlupa, asyik sangt citer orangnye, tapi x sebut name..macam misteri plak kan..ok.! tuan empunye yg sedang aku cite bernama Nur Fazliana Bt Abd Rahim.
Ok itu je..Chow dulu..=))
p/s : bertemu dan berpisah kerana Allah.. love you.

1 comment:

  1. Dah cam adik-beradik dah..
    syabas2..
    ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...