Saturday, 19 February 2011

: aku KESAH bile ade pic ' ANEH & PELIK ' :

Assalamualaikum :)

Dah lama rasenya tak buat entry kat blog ni..Rase macam di anak tirikan pulak blog aku ni..Aku bz sejak akhir2 ni.dengan asigment melambak, keje laen2 lagi..Time kaseh kepada DATIN SHAMEEN sebab kasi aku pinjam broadband die..huhu..so, memang mengambik kesempatan la nak buat entry yang baru.. Sukennyee..~

Punya la excited aku dapat blogwalking tdi, tetibe aku termasuk pulak 1 blog ni..Blog dah comel dah.Sekali tengok entry2 die, sume cite pasal die dan die punye boyfriend.Wahh..!!Aku bukan nak ngutuk atau nak mengeji atau nak mencaci..Sumpah.!tak de niat.!Lebih- lebih lagi bile blog tu kau citerkan sume pasal bf kau..Tapi yang membuatkan aku terkilan giler bile..gambar yg kau letak tu gambar ntah hape2..

Memang panas hati bile tengok gambar-gambar yg kau letak tu bukan la gambr yang sepatutnye kau public kan..I thougt, yang korang bukan la pasangan yang ada ikatan yang sah dan lebih2 memalukan bile aku taw yang kau tu agama Islam.

Please..please..please...Kepada kawan2 yang lain, before korang nak letak pic kat korang punye blog @ fb, etc makesure la korang tengok dan fikirkan 9999 kali..Rase2 elok ke korang nak letak pic 'ANEH @ PELIK' .
Maksud 'ANEH DAN PELIK' dari aku :
Gambar korang ( expecially kepada kaum Hawa )yang tak menutup aurat..tak kesah la bukan gambar korang pon. Tapi, kalau dah nampak aurat, bukan kau sorang je berdosa.Kau jugak dah tambah dan tanggung dosa kat orang yang tengok nye. Dosa sendiri tak mampu nak tanggung, nak tanggung dosa orang laen lagi...Aduuss~


Sorry if entry kali ni, siapa yang membace, memang ade yang terasa hati @ makan hati..Aku tengok gambar2 korang, lagi terasa hati aku taw.!Ok..jom lakukan 1 pembaharuan..Jangan letak pic yang " ANEH DAN PELIK" lagi ye..

Kalau ade jarum yang patah,
Jangan disimpan di dalam peti,
Saya juga, insan yang lemah,
Kalau ada salah, tegur la banyak kali.


Wahai Nabi katakanlah kepada istri-istrimu, anak-anak perempuanmu dan istri-istri orang-orang mukmin: Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya keseluruh tubuh mereka. yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk di kenal karena itu mereka tidak di ganggu.Dan Allah adalah maha pengampun dan penyayang. (Al Ahzab.59).

Hope all of u enjoy reading.. :'D

1 comment:

  1. salam...
    su blogger baru kalau ada kelapangan jemputlah singgah ke blog su manje...
    thanks

    salam ziarah....



    Blog Baru Su Manje...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...