Saturday, 11 December 2010

: WANITA SOLEHAH ITU BUKAN AKU :Assalamualaikum.. :)
Hai semua...Maaf sebab private blog hari tu aas sebab-sebab yg tak boleh nak elakkan..Jadi, stelah mempublic kan kembali blog ni, aku ade 1 cite nak share dengan kawan-kawan semua.Cite ni ambik kat blog kawan..hehehe..Bukan citer sngt pon, just peringatan kepada diri sendiri dan kawan-kawan yg lain..Ok2..straight to de point..Korang tgok tajuk, pastu bace la eh.!!..Bace..Jangan tak bace ..!!Tumbok kang kalau tak bace! Boleh ambik pengajaran kepada kite, especially kepada kaum hawa yg bergelar Muslimah..Ok..u all..enjoy reading ye... :)

Di sebuah universiti,ada seorang wanita yang menjadi pujaan setiap lelaki..ramai yang cuba merisik nya..wanita ini sangat zuhud..Ok..jom ikuti kisahnya..

.....
....
...
..
.

Lelaki pertama mencintai wanita itu kerana akhlaknya:
ketahuilah akhi..bila kau melihatku dari dalam...sesungguhnya aku amatlah buruk akhlaknya..kerana aku hanyalah manusia yang bergelumang dosa...jika kau melihat hanya pada kebaikan ku keburukan ku..kau pasti tidak memandang apa dosa-doa yang telah aku lakukan...kerana pada mu aku seorang yang soleha,zuhud,dan sempurna untuk menjadi permaisurimu..kau tidak akan lagi bersungguh-sungguh membimbingku....aku mahu kamu sentiasa mengingatkan ku tentang masa silam ku yang penuh dengan dosa-dosa......aku sentiasa rindu untuk mendapat suami yang bercerita setiap hari mengenai serikandi-serikandi dahulu..kerana aku mahu mencontohi mereka..aku juga mahu kau menemani ku...saat aku menangis mengenang dosa-dosa ku...aku berdosa!!

lelaki kedua takjub dengan kewarakannya kau hanya melihat pakaian ku..tapi pakaian sebenar..akhlak ku bersama teman-tamanku tidak kau nilai...aku juga manusia biasa...tidak lepas dari sifat mazmumah ...ini mungkin akan mengejutkan kau bila kita menikah..maaf aku tidak dapat menerima mu..kerana kau menilai ku terlalu mulia.

aku suka dengan kecantikanmu
ketahuilah kecantikan ku hanya luaran...dan akan luntur...adakah kau akan merima ku saat aku sudah berkedut,saat gigi ku tinggal dua?????tidak mungkin kan..aku akan kau tinggalkan ...lalu apa ertinya cinta mu pada ku...saat aku sudah mengandung..badan ku sudah tidak menatik..apakah kau masih setia..?

Lelaki ketiga kagum dengan cara dia menjaga ikhtilat
duhai akhi..aku wanita yang setiap hari berperang dengan perasaan...kadang-kadang aku juga tewas dengan nafsu ku......setiap hari aku cuba bermujahadah supaya terhindar daripada bisik2 syaitan itu..

Lelaki terakhir pula kagum dengan ketabahan nya
wanita itu tersenyum...jawapannya:aku wanita yang cukup mudah mengalirkan air mata...kau tidak sedar kah?tegar kah kau untuk menemaniku saat aku mennagis dan merintih hanya kerana kehilangan handphone ku atau kerana sengugut?????

Duhai sang adam,sesungguhnya aku mencari lelaki yang akan menerima segala kekurangan dan yang membetulkan segala kesilapan ku..dan tidak memuja ku...atas apa yang zahir dari mata kasar..
terimalah aku..bimbinglah aku...aku hanya wanita yang hidup di akhir zaman yang cuba menanam semangat serikandi-serikandi dahulu..

Menarik x?? anyway,marilah sama2 kte baiki diri kita dan berdoa.. agar dapat jodoh yang dapat mendorong kita berada dalam keteguhan iman ..

~ Islam always in my heart ..~

1 comment:

  1. bgs.. yg pntg jodoh tu ditgn tuhan.. kite hnye mampu merancang dan wat yg trbaik.. kite berdoa kt allah smoga allah jodohkan kite ngn pilihan yg trbaik.. insyaallah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...